Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Agentul Interlopu`" a scapat de-un dosar

ro

24 Nov, 2009 01:38 2488 Marime text
politist_04.jpgProcesul penal împotriva lui a încetat, după ce victima s-a împăcat cu agresorul

Iuliu Cosmin Buştiuc, agentul din cadrul Poliţiei Transporturi Constanţa care se recomanda drept „agentul Interlopu`" şi care a făcut de ocară în repetate rânduri instituţia din care face parte şi uniforma pe care o poartă, a scăpat de o parte dintre belelele în care a intrat. Unul dintre procesele în care Buştiuc a avut calitatea de inculpat a ajuns la final, deznodământul fiind unul fericit pentru poliţist.

Concret, este vorba despre dosarul în care agentul de poliţie era cercetat pentru comiterea infracţiunii de distrugere, după ce a tras mai multe focuri de armă în maşina unui vecin de-al său. În luna iunie 2007, Iuliu Buştiuc a fost acuzat că ar fi tras patru focuri de armă, cu un pistol cu gaze, în maşina lui Aurel Puşcaşu, vecinul său, căruia, de altfel, îi datora nişte bani. Justificarea poliţistului pentru gestul său a fost că ar fi tras în nişte câini pe care îi văzuse pe maşină. Întâmplător sau nu, Aurel Puşcaşu, vecinul ghinionist care s-a ales cu maşina ciuruită, îi împrumutase o sumă de bani agentului de poliţie pe care nu şi-o recuperase. În dimineaţa de 27 mai 2007, în jurul orei 5.00, locuitorii de pe strada Dorobanţi au fost treziţi din somn de zgomotul mai multor focuri de armă. Cea care a constatat „asaltul" asupra maşinii lui Aurel Puşcaşu a fost chiar mama acestuia, care a chemat Poliţia imediat ce a găsit tuburile goale de cartuş lângă autoturism. Imediat, gândul lui Puşcaşu a fugit la agentul Cosmin Buştiuc, care îl ameninţase că, dacă îi mai cere banii înapoi, o să-l împuşte. Poliţistul s-a supus anchetei şi le-a predat procurorilor pistolul, motivând că în seara respectivă ar fi văzut nişte câini lângă maşină şi ar fi tras în ei. În plus, Buştiuc l-a sfidat pe Puşcaşu, afirmând că maşina lui, o Dacia 1310, oricum nu face mai mult de 500 de lei şi că îi va da banii pentru „prejudiciul" cauzat. De cei 4.000 de lei, pe care îi avea de returnat vecinului, poliţistul n-a scos însă nicio vorbă. Puşcaşu a depus o plângere la Secţia 1, însă, fiind vorba despre un poliţist, dosarul a fost declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. În cele din urmă, agentul Buştiuc a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, dar a fost achitat în cursul acestei veri, de judecătorii Tribunalului Constanţa, pe motiv că infracţiunii îi lipseşte unul dintre elementele constitutive.

S-au împăcat la Curte

Prin aceeaşi sentinţă, agentul Buştiuc a fost condamnat la plata sumei de 2.235,47 de lei, cu titlul de daune materiale către vecinul său, dar instanţa a respins cererea păgubitului de acordare a unor daune morale. Sentinţa a fost atacată de procurori, dar şi de vecinul păgubit, iar dosarul a mers mai departe, la Curtea de Apel. Surpriză, însă. Pe parcursul judecării procesului, vecinul înverşunat al poliţistului care i-a distrus maşina a lăsat-o mai moale, astfel că, în cele din urmă, a fost chiar de acord să se împace cu Buştiuc. Într-o atare situaţie, judecătorii nu au avut de ales şi au fost nevoiţi să înceteze procesul penal împotriva poliţistului, ca urmare a împăcării părţilor. Totuşi, agentului Buştiuc îi mai rămâne dosarul furtului masiv de cocs de la SC Comvex SA, în care poliţistul este bănuit că le-ar fi dat o mână de ajutor mai multor indivizi care au sustras 240.620 kg de cocs, în valoare de 590.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • interlopii 29 Nov, 2009 16:02 ha ha ha